Αδέλφια Αντετοκούνμπο: «Μια επική ιστορία που ταιριάζει απόλυτα στα κινηματογραφικά παραμύθια»


«Είναι μια επική ιστορία που ταιριάζει απόλυτα στα κινηματογραφικά παραμύθια».

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει σήμερα το νέο μεγάλο αφιέρωμα της FIBA στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στους αδερφούς και συμπαίκτες του στην εθνική Ελλάδας, Θανάση και Κώστα.

«Αδερφοί Νιγηριανής καταγωγής, γεννημένοι φτωχοί στην Ελλάδα, μετατρέπουν τις άγριες φαντασιώσεις της τύχης και της φήμης, σε ένδοξη πραγματικότητα μέσα από μια μπασκετική περιπέτεια που οδηγεί την οικογένειά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα αμερικανικό όνειρο, σφυρηλατημένο στην Αθήνα. Αυτό είναι το παραμύθι των απίθανων Αντετοκούνμπος» συνεχίζει, σημειώνοντας ότι η σημερινή τους εποχή είναι ένας κόσμος απομακρυσμένος από τις εποχές που πουλούσαν γυαλιά ηλίου και τσάντες στις γωνιές των δρόμων στη σκιά του Παρθενώνα για να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι.

Antonio Calanni/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Γιάννης ΑντετοκούνμποAntonio Calanni/Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

«Είναι διαφορετικό τώρα», σκέφτεται ο 30χρονος Θανάσης. «Μερικές φορές, όταν επιστρέφω στην Ελλάδα, προσπαθώ να περπατήσω εκεί, απλώς για να παρακινήσω τον εαυτό μου, απλώς για να εκτιμήσω όλα όσα έχουμε περάσει».

Κοινή επιδίωξη: Ένας τίτλος στο ΕuroBasket 2022

Αυτοί οι δρόμοι οδήγησαν τόσο απίθανα σε τρεις τίτλους του NBA κρυμμένους στην οικογενειακή συλλογή.

Επί του παρόντος, επιδιώκουν από κοινού έναν τίτλο πρωταθλήματος, στο ΕuroBasket 2022.

«Είναι μια απίστευτη εμπειρία», δηλώνει ο Γιάννης. «Μερικές φορές, όταν βιώνεις την εμπειρία και δημιουργείς ιστορία, βρίσκεσαι στη στιγμή και δεν το συνειδητοποιείς. Αλλά ξέρω ότι σε 10, 15, 20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάξουμε πίσω και θα είμαστε σαν, “ουάου, όπως και οι τρεις μας”. Μπορούμε να μοιραστούμε και να νιώσουμε την ίδια ιστορία, και…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: gr.euronews.com