Ιράκ: Έκρηξη δεξαμενής υγραερίου σκότωσε έξι και τραυμάτισε είκοσι ανθρώπους


Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν, όταν ένα σύστημα αερίου εξερράγη σε σπίτι στην πόλη Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο Ιράκ.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές στο σπίτι που έγινε η έκρηξη, ενώ τα σωστικά συνεργεία έκαναν κύκλους γύρω από τα ερείπια.

Πηγή: Twitter

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές περίπου είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια του κτιρίου, εν μέσω έντονων προσπαθειών για να τους βγάλουν.

Το περιστατικό, περιγράφεται απο αυτότπες μάρτυρες ως σεισμός. Η έκρηξη έγινε σε τριώροφο σπίτι στην συνοικία Kazio, κοντά στο συγκρότημα διαμερισμάτων Kweza που βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. 

Οδήγησε στην κατάρρευση τριών κατοικιών και στην καταστροφή μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων και οχημάτων.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεκίνησαν με την απομάκρυνση των ερειπίων και την απομάκρυνση των σορών και συνεχίστηκαν με τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων. Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις ασφαλείας, πολιτικής άμυνας και πλήθως ασθενοφόρων που έσπευσαν στη περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ανάμεσα στους αγνοούμενους ήταν και πολλά παιδιά, ειδικά επειδή το σπίτι στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη φιλοξενούσε περίπου 30 άτομα και φαινόταν σαν να υπήρχε συγκέντρωση περισσότερων από μία οικογενειών.

Μετάφραση: Ουλίντ Ελίας

Πηγή: ertnews.gr