Καλαμάτα: Εγκαινιάσθηκε η 9η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» (βίντεο)


Παρουσία πλήθους κόσμου, ανάμεσά τους αιρετοί της Βουλής και της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» που φιλοξενείται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Στο επίκεντρο της «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες, τα ποιοτικά αγροδιατροφικά μας προϊόντα και ο Ελληνικός λαϊκός πολιτισμός.

Η 9η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» , που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, με ελεύθερη είσοδο (6μ.μ. – 11μ.μ.) για το κοινό και τιμώμενο προϊόν το σύκο.

Για την εκδήλωση μίλησαν χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 “ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ” ο αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας και ο Διευθυντής της “Συκικής” Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα και να ενημερωθούν για δράσεις σχετικές με τον πρωτογενή τομέα.

Την 9η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» εγκαινίασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δράσης που έγινε θεσμός για την πόλη, αναδεικνύοντας τα τοπικά μας προϊόντα. Ο Δήμαρχος, επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», τους εκθέτες, τους εθελοντές και τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυναν οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Τις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίζεται και σήμερα με συναυλία των συνόλων μοντέρνας μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του Καλλιτεχνικού Στεκιού, στις 8μ.μ. το βράδυ.

Πηγή: ertnews.gr