Ενέργεια, παρακολουθήσεις, εκλογές το τρίπτυχο της πολιτικής αντιπαράθεσης (video)


Με πυξίδα την ισορροπία ανάμεσα στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας, η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του επόμενου κύματος μέτρων-ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση. Την ίδια ώρα σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για το αύριο της χώρας.

Η εξουδετέρωση των δυσμενών επιπτώσεων ενός πολύ σκληρού χειμώνα στο μέτωπο της ενέργειας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενέργεια, παρακολουθήσεις και οι επικείμενες εκλογές συνθέτουν το τρίπτυχο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός έγινε σήμερα δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία και ενημέρωσε για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για την επιδότηση, για εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το φυσικό αέριο και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εξετάζει επιπλέον παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο πετρέλαιο θέρμανσης με μια επιδότηση στην αντλία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας

Το απόγευμα του Σαββάτου από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για το αύριο της χώρας.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει στην ομιλία του ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης το οποίο θα περιλαμβάνει τις βασικές προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης της ακρίβειας και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ρεπορτάζ: Δ. Γκάτσιος, Γιάννης Φασουλάς | ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr